júl 01, 2016 Domáce tipy 0 komentárov

6 tipov, ako pripraviť bezpečný domov pre dieťa

Každý chce pre svoje dieťa to najlepšie – vzdelanie, zdravie, stravu, kamarátov, záľuby a nepochybne aj rodičov. Ak chcete byť najlepší rodič, urobiť toho musíte veľmi veľa a neurobiť ešte viac. To, čo urobiť musíte, je postarať sa o bezpečnosť vašej ratolesti. Tu je 6 tipov na to, ako pripraviť pre vaše dieťa bezpečný domov.

6 tipov, ako pripraviť bezpečný domov pre dieťa

Pozor na hrany

Sami veľmi dobre viete, aké vedia byť hrany nepríjemné. Teda hlavne váš malíček na nohe. Keď sa začne dieťa pohybovať po dome, číha naňho príliš veľa hrán. Ak je ešte trošku nemotorné, môže sa stať, že do niektorej z nich narazí. Aj preto si kúpte silikónové alebo penové násadky na hrany, ktoré prípadný náraz veľmi dobre stlmia.

Zabezpečte zásuvky

To, čo je skryté, musí byť odhalené. Aspoň takúto stratégiu zvolil malý bádateľ, ktorý sa vydal na prieskum do vašich zásuviek. Ak v nich máte napríklad príbor, nože či kancelárske potreby, je dobré, ak ich zabezpečíte pred otvorením. Predávajú sa poistky, ktorými musíte najprv potočiť, aby sa dala zásuvka otvoriť. Toto je ideálne riešenie pre vás.

Natiahnuté káble a šnúry

Je to nielen nebezpečné pre deti, ale aj pre vás. Ideálne je tieto káble ukryť pod lištu. Ak nemáte inú možnosť, vždy keď ich prestanete používať, ich zbaľte a dajte na bezpečné miesto. Okrem toho si dajte pozor aj na kusový koberec – ten sa na plávajúcej podlahe môže kĺzať. Pod neho je dobré umiestniť špeciálnu podložku, ktorá zabráni šmýkaniu a zároveň sa bude kobercu lepšie dýchať.

Schody

Schody sú niekedy neprekonateľnou prekážkou nielen pre deti, ale aj pre dospelých, keď sú unavení. Aj preto je lepšie bránka na zabezpečenie schodov, ktorá sa dá otvoriť iba odistením poistky.

Elektrika

Deti radi pchajú prsty tam, kam sa dá. A zástrčka sa na prvý pohľad javí ako veľmi dobré miesto, kam by sa dal schovať prst. Aj preto je dobré, keď zástrčky, ktoré nepoužívate, zabezpečíte plastovým koncom, cez ktorý neprejde prst ani vidlička.

Chemikálie

Nielen chemikálie, ale aj všetky nebezpečné predmety musia byť mimo dosahu detí. Vyberajte pre ne najvyššie poličky, skrinky, na ktoré deti nedosiahnu a ani im nenapadne sa k ním šplhať.