apr 01, 2016 Štýl 0 komentárov

Ako dostať do izby viac ženskosti

Akurát ste sa nasťahovali do nového nájmu a váš byt je neútulný a chýba mu ženský dotyk, chcete si skrášliť izbu na internáte alebo chcete rekonštruovať izbu pre vašu dospievajúcu dcéru. Dôvodov, prečo vnášať ženskosť do izby je mnoho. A mnoho je aj spôsobov, ktorými to môžete urobiť. Ako na to?

girlroom

Farba

Ak ste v podnájme, jedným z najlepších a v pomere k tomu, čo dokáže, aj najlacnejších opatrení, je izbu/byt vymaľovať. Neviete si vybrať farbu? Myslite v pastelových, krémových a jemných odtieňoch. To však neznamená, že ak si vyberiete výraznejšiu farbu, miestnosť nebude vyzerať žensky. Veď napríklad ružová je typicky dievčenská farba. Ak však chcete mať dospelejšie vyzerajúcu miestnosť, vyberajte jemnejšie farby – krémová, pastelová ružová, červená či oranžová.

Vzory

Keď vkročíte do ženskej miestnosti, mali by ste si povedať, že tu sa tie vzory navzájom hrajú a skvelo dopĺňajú. Skôr ako geometrické tvary sa do takýchto izieb hodia kvetované, damaškové či bodkované vzory. Ale dávajte si pozor, aby sa vám tam neodohrala veľká izbová vojna vzorov.

Tvary

Aj tvary nábytku sú veľmi dôležité a ovplyvnia to, ako bude izba vyzerať. Chcete pokračovať ďalej cestou ženskej estetiky? Vyberajte si nábytok s jemnými oblými krajmi. Samozrejme, je dôležité, aby nábytok bol v rovnováhe a ak máte v izbe hranatý gauč v čistých líniách, nemusíte sa ho zbaviť, ale vhodne ho doplňte oblým nábytkom.

Materiál

Ste prekvapený, že aj materiál môže ovplyvniť to, či izba bude vyzerať viac žensky? Nebuďte, veď taký kryštál, zrkadlá a mramor sú oveľa ženskejšie ako kov či neobrúsené drevo.

Doplnky

Doplnky v miestnosti sú presne to isté čo šperky na žene – rozžiaria pekný outfit takmer k dokonalosti. Najlepším doplnkom ženskej izby je veľa svetla, aj prirodzeného, aj umelého. Samozrejme, nezabúdajte ani na čerstvo narezané kvety vo vázičke, ale ani izbové rastliny. Skvelé sú aj dekoračné vankúšiky na sedačky a pekný obrus na stole.