jan 29, 2016 Nápady pre lepšie bývanie 0 komentárov

Ako vynoviť izbu bez veľkých výdavkov

Dekorácia interiéru nepatrí medzi tie najlacnejšie veci. Hlavne v prípade, že neustále potrebujete meniť vzhľad izby a zbožňujete najnovšie trendy. Existuje však spôsob, ako vynoviť izbu bez toho, aby ste na to museli minúť celý svoj majetok. A dokonca je tých spôsobov hneď niekoľko. Skúste sa inšpirovať a dovoľte svojej obývačke, spálni či predsieni, rozkvitnúť do krásy. Predsa len tá jar sa už nezadržateľne blíži.

Ako vynoviť izbu bez veľkých výdavkov

Vymaľujte

Áno, ide o pomerne náročný spôsob, ako vylepšiť vzhľad svojej izby. No keď si zoberiete, že za pár desiatok eur dosiahnete úplne najväčšiu zmenu, aká sa dá urobiť za tieto peniaze, neznie to až tak strašne, čo poviete? A pokojne experimentujte – vymaľujte dve steny na bielo a zvyšné dve v inej farbe, prípadne tvorte aj na strope, na ktorý namaľujete geometrický vzor. Tie sú teraz trendy. Ďalšou možnosťou je pohrať sa s lištami a vyčarovať z nich niečo svieže pomocou farby.

Navštívte bazár alebo blší trh

Pre niekoho stará rároha, pre iného poklad, za ktorý by v obchode s dizajnérskami kúskami bol ochotný zaplatiť stovky eur. To je čaro bazárov a blších trhov. Môžete tam nájsť krásne dekorácie, doplnky, stoličky, stolíky či vázy za pár eur, pričom v kamennom obchode by ste za podobné zaplatili neporovnateľne vyššiu sumu. Zahrajte sa na Indianu Jonesa a objavte svoj skvost dekorácie.

Premiestnite nábytok

Pri tomto neminiete nič. No dobre, maximálne pár eur na pivo, ktoré kúpite, aby ste uhasili smäd tým, ktorí vám pomôžu premiestniť tie ťažké skrine. A pritom ide o veľmi výraznú zmenu. Nemusíte dať preč ani jeden kúsok, všetko ostane v izbe, jediné, čo zmeníte, je miesto. Neuveríte, aký svieži vietor vletí do vašej izby, keď sa rozhodnete pre výraznejšie preusporiadanie nábytku.

Skúste si vyrobiť vlastnú dekoráciu

Koľkokrát ste videli na výstave obraz, ktorý bol naozaj pekný, no keď ste sa pozreli na cenu, povedali ste si: „Taký by som dokázal namaľovať aj ja.“ Smelo do toho. Abstraktné obrazy, geometrické tvary či pocity, ktoré z vás vyjdu, budú na plátne a stene vyzerať super. Stačí vybrať správne odtiene a nemôžete nič pokaziť. Prinajhoršom štetec, ak budete maľovať príliš vášnivo. Samozrejme to nemusí byť len obraz, môžete si sami urobiť vankúš, obrus, poličku či vázu. Nebojte sa toho a ukážte, čo vo vás je.